Een gids voor het volgen van uw medicijnen

February 3, 2023 by No Comments

Veel senioren gebruiken meerdere medicijnen. Al deze verschillende pillen op verschillende tijdstippen gedurende de dag innemen kan verwarrend zijn; organisatorische vaardigheden kunnen hierdoor echt een hulp zijn. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om u eraan te helpen herinneren welke pillen u wanneer moet innemen. Een pillendoos kan handig zijn, vooral een die de pillen per dag verdeelt, zodat je weet welke pillen je in de loop van de dag wel en niet hebt ingenomen.

Dit is een goede manier om te organiseren als u een medicijn koopt, een Dildo kopen slechts eenmaal per dag, maar sommige pillen vereisen twee, drie of meer doses per dag. Een manier om dit soort dingen bij te houden, is door elastiekjes om het pillendoosje te doen. Als je vier keer per dag een pil slikt, doe dan vier elastiekjes om het bakje. Elke keer dat u een pil inneemt, verwijdert u een van de bandjes. Dit is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat u gedurende de dag de juiste medicijnen krijgt.

Kleurcodering van de medicatieflessen kan ook helpen. Gebruik warme kleuren zoals rood, oranje en geel voor de ochtendpillen en koelere kleuren zoals groen, blauw en paars voor de nacht. Dit is een andere gemakkelijke manier om u te helpen herinneren welke pillen u wanneer moet innemen.

Een checklist op de koelkast kan ook helpen. Laat meerdere kopieën maken van de medicijnen die u elke dag gebruikt en zet er een vinkje naast als u ze heeft ingenomen. De kopieën zouden u elke dag een nieuw stuk papier moeten laten gebruiken, zodat u elke dag uw medicijnen kunt volgen. Als je geen papieren meer hebt, zorg er dan voor dat je meer hebt afgedrukt voor de komende dagen.

Er zijn bepaalde medicijnen die u niet elke dag hoeft in te nemen. Sommige medicijnen tegen osteoporose vallen in deze categorie. Voor het volgen van deze drugs, wil je een wandkalender krijgen en deze op de koelkast of een andere drukbezochte plek in je huis hangen, en de naam van de pil en de dosering schrijven die je ervan moet nemen. Dit zal u helpen herinneren dat u uw medicijnen moet innemen elke keer dat u naar de kalender kijkt. Vink deze af zodra je ze hebt genomen.

Als u een huismeester heeft, is het belangrijk dat deze op dezelfde lijn zit als u. Welke methode u ook gebruikt om uw medicatie-inname bij te houden, zorg ervoor dat uw verzorger deze strategie kent en kan volgen. Zolang het nauwkeurig is, wilt u deze methode voor onbepaalde tijd voortzetten. U en uw verzorger vormen een team dat is samengesteld om u in de beste gezondheid te houden. Als u weet welke rekeningen u moet betalen en wanneer, kunt u beter gezond blijven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *