Eerste stappen om een succesvolle tuinontwerpcarrière te worden

Een van de eerste dingen die veel potentiële studenten tuinontwerp zich zullen afvragen, is wat het potentieel is voor een carrière in tuinontwerp? Het is een belangrijke vraag om te stellen, want zoals bij elke nieuwe carrière moet je er absoluut zeker van zijn dat je op de goede weg bent. Maar hoewel je misschien de steun krijgt van je familie en vrienden wanneer je aan een hovenier opleiding cursus begint tegen de tijd dat je bent afgestudeerd, zijn ze misschien zo gewend aan je nieuwe richting dat je voor veel keuzes staat je eigen. Dus wat zijn deze carrièrekeuzes voor tuinontwerp?

Eerst en vooral wil de meerderheid van de studenten een eigen bedrijf opzetten, zo niet meteen dan binnen een jaar of twee na afstuderen. Voor velen kan dit een ontmoedigende taak zijn, maar een goede ontwerpcursus zal je al voorbereiden met zowel de tools als de contacten om van de grond te komen. Als je je bedrijf opzet zodra je bent afgestudeerd, kijk dan rond om te zien of er mensen zijn die je kunnen helpen als mentor. De Society of Garden Designers heeft een mentorservice voor studentleden, dus dit kan helpen, maar het kan zijn dat u iemand binnen uw sociale netwerk heeft met geweldige zakelijke vaardigheden. Ze zijn misschien niet betrokken bij tuinen, maar het is de objectieve zakelijke expertise waarnaar u op zoek bent en iemand buiten de branche kan u een nieuwe invalshoek geven om uzelf op de markt te brengen.

Een echte bonus is om stage te lopen bij een gevestigde ontwerper. Soms is dit mogelijk via je cursus tuinontwerp, maar onthoud dat de meeste ontwerpbureaus kleine bedrijven zijn en dat het aannemen van een stageontwerper een groot probleem voor hen is. Je moet iets bieden dat past bij hun drukke dagelijkse schema. Een dag per week een helpende hand bieden is meer moeite dan het waard is. Een periode van twee weken om ze te helpen in een drukke periode zal veel nuttiger zijn, omdat ze je op één project kunnen zetten en of het nu gaat om het opstellen van een ontwerp of het uitzetten van planten ter plaatse, je krijgt een klompje uit de eerste hand praktische informatie die een aantal geweldige manieren om zaken te doen zal onthullen.

Wat je een gevestigde ontwerper te bieden hebt, is van primair belang bij het solliciteren naar een baan. En ondanks dat het een beroep van kleine bedrijven is, zijn er banen te vinden. Grotere ontwerpbureaus hebben vaak een regelmatig verloop van nieuw gekwalificeerd personeel en landschapsbedrijven willen steeds vaker een ontwerpfunctie aan hun diensten toevoegen.

Bovenaan de lijst voor vaardigheden staat tegenwoordig het vermogen om geweldige 3D-modellen te maken met SketchUp en dit te ondersteunen met een goede kennis van Vectorworks Landmark. Dus je moet beginnen na te denken over het omarmen en gebruiken van die vaardigheden zodra je ze op je ontwerpcursus krijgt. Als je nog moet beslissen over een cursus, controleer dan of de studio-tutorials specialisten bevatten, zowel als docenten als in je studiotijd, zodat je snel vaardigheden ontwikkelt. Afhankelijk van waar u bent en uw functie, kunt u tussen de 9 en 25 per uur worden betaald, dus u moet nadenken of de ervaring met een lager loon de moeite waard is. Met een geweldige ontwerper met echte vaardigheden om door te geven, zou dat zomaar kunnen. Maar werk nooit voor niets, je zult op een donkere winterochtend geen zin hebben om naar je werk te gaan en daar krijg je geen goede referentie voor.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *