Hoe een omvormer te kiezen

January 19, 2023 by No Comments

 

Stroomuitval komt veel voor in ons land en we hopen dat de situatie in de nabije toekomst zal veranderen, maar tot die tijd hebben we alternatieven nodig om de kloof tussen het elektriciteitsaanbod en de groeiende vraag te overbruggen. Een omvormer is een handige optie voor alle huishoudens om het ongemak van stroomuitval te voorkomen. Een zorgvuldige selectie van omvormers is echter essentieel voor een kosteneffectief gebruik.

U kunt profiteren van een UPS of noodstroomvoorziening als u een omvormer kunt gebruiken zoals u dat wilt. Een omvormer bestaat uit drie apparaten: een accu, een oplader en de 24-v-naar-230-v-omvormer zelf. De oplader laadt de batterij op door deze tijdens de normale bedrijfsuren aan te sluiten op een stroombron. Omvormers komen in het spel wanneer het normale nutsbedrijf zonder elektriciteit valt. Het zet gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC) om stroom te leveren voor gebruik in huis.

Het kiezen van de juiste omvormer hangt af van een aantal factoren. Deze elementen zijn:

Stem de omvormer af op de vermogensvereisten van uw toepassing
Inverter vermogen
Kwaliteit van de omvormer
soort batterij

Het berekenen van de belasting van de omvormer vereist het bepalen van de vermogensvereisten van de toepassing. Weet hoeveel watt uw omvormer nodig heeft om soepel te werken. Als uw stroombehoefte tussen de twee reeksen van omvormervermogens valt, raden we u aan degene met het hogere wattage te kiezen.

Het vermogen van de omvormer kan op drie manieren worden verklaard. De eerste is de continue classificatie, dan de tijdelijke classificatie en de derde is de piekwaarde. Continuous rating is de hoeveelheid stroom die de omvormer continu aankan, terwijl time limit rating, zoals de naam al doet vermoeden, de hoeveelheid stroom is die hij gedurende een beperkte periode aankan. Surge rating is de hoeveelheid overbelastingsvermogen die nodig is om een apparaat te starten.

Power quality verwijst naar de kwaliteit van het geleverde vermogen en volgens deze norm worden omvormers ingedeeld in gemodificeerde omvormers en Pure Sine Wave-omvormers. De eerste is goedkoper, maar produceert een zoemend geluid tijdens gebruik en is minder efficiënt. Hoekgolven creëren vervormingen die van invloed zijn op elektrische belastingen in geavanceerde apparatuur zoals computers, audiosystemen en videogameconsoles. Daarom is het verstandig om zuivere sinusomvormers te kiezen voor duurdere maar high-end apparaten. Het is kosteneffectief omdat het zorgt voor een stroomvoorziening die vergelijkbaar is met die geleverd door het nutsbedrijf.

Het type batterij dat wordt gebruikt, is een andere belangrijke factor bij het bepalen van het bereikte efficiëntieniveau. Van de drie soorten batterijen die beschikbaar zijn: platte plaatbatterijen, onderhoudsvrije batterijen en buisbatterijen, is het derde type het duurst, maar heeft het de langste levensduur met matig onderhoud in vergelijking met de andere twee typen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.