Hoe u kunt berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft

March 18, 2023 by No Comments

Als u geïnteresseerd bent in het idee om gratis, milieuvriendelijke energie te gebruiken om uw huishouden van stroom te voorzien, en u wilt een reeks zonnepanelen laten installeren, dan is een van de meest elementaire vereisten die u moet bijhouden het aantal Solar Panels die je nodig hebt.

Er zijn veel factoren die bepalen hoeveel u nodig heeft en hoeveel u daadwerkelijk kunt kopen. Denk hierbij aan de resultaten van de berekeningen van uw energieverbruiksdoel (hoeveel energie uw huishoudelijke apparaten en apparaten nodig hebben om goed te functioneren), het budget dat u tot uw beschikking heeft en het type zonnepaneel dat u gebruikt.

Afhankelijk van of u overweegt een hightech zonnepaneel aan te schaffen of zelf uw panelen te bouwen van goedkopere materialen, kunnen de prijzen variëren. Daarom kan het aantal zonnepanelen dat u in een array kunt samenstellen verschillen en moet ook de kwaliteit ervan worden beoordeeld.

Energieverbruik berekenen

Als u precies wilt bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is het essentieel om de hoeveelheid energie die een zonnepaneel kan bieden te meten en te vergelijken met de waarde die u nodig heeft. Aangezien een normaal huishouden jaarlijks ongeveer 8000 – 9000 kwh verbruikt, en het feit dat een zonnepaneel van $ 300 van goede kwaliteit slechts ongeveer 100 – 200 watt aan energie kan leveren, kan het aantal panelen dat u nodig heeft om uw hele huis van stroom te voorzien, behoorlijk substantieel zijn.

Natuurlijk hoeft u, afhankelijk van uw behoeften, niet altijd regelmatig zoveel energie te verbruiken. Vooral als u een milieuliefhebber bent en weet hoe u apparaten moet kiezen die een betere functionaliteit bieden en tegelijkertijd minder energie verbruiken, kunt u dat aantal misschien zelfs tot de helft of zelfs minder terugbrengen.

Als u uw eigen zonnepaneel wilt bouwen, kan het zijn dat de productiekosten effectief kunnen worden verlaagd tot onder voor een standaard zonnepaneel met 36 cellen. Afhankelijk van de kwaliteit van je zelfgemaakte zonnepanelen heb je maar zo’n 30 of 40 panelen nodig om je hele huis van stroom te voorzien.

Dit aantal kan nog te groot zijn, maar kan worden verlaagd als u een extra energiesoort wilt gebruiken, zoals windenergie. Dit kan u meer energie bieden op bewolkte en regenachtige dagen, wanneer zonnepanelen minder goed werken, en de behoefte aan panelen tot de helft of zelfs minder verminderen.

Wees voorzichtig, aangezien verschillende soorten zonnecellen een variërende hoeveelheid energie zullen leveren. U kunt de energie-output echter eenvoudig berekenen: nadat u uw doe-het-zelf-zonnepaneel hebt gebouwd, meet u de stroom en spanning die het produceert en vermenigvuldigt u deze om de watt-waarde te verkrijgen. Hierdoor zal een klein zonnepaneel van 6 ampère dat bijvoorbeeld 12 volt levert, ongeveer 72 watt leveren.

Nu levert zo’n zwak zonnepaneel je misschien niet al te veel energie, maar het goede nieuws is dat er veel goedkope panelen op de markt zijn die twee of meer keer zoveel stroom kunnen leveren, en je hoeft niet meer te betalen dan 300 tot 400 dollar voor één. Een zonnepaneel bestaande uit 10 tot 20 van deze panelen zou daarom een haalbare optie zijn als het gaat om het aandrijven van een groot aantal energiezuinige apparaten of gadgets.

Verschillende soorten zonnepanelen

De snelheid en efficiëntie waarmee zonnecellen zonne-energie in elektriciteit kunnen omzetten, speelt ook een rol bij het bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

Bij panelen met bijvoorbeeld monokristallijne zonnecellen is de hoeveelheid zonlicht die nodig is om een bepaalde hoeveelheid energie op te wekken veel kleiner dan bij dunnefilm- of polykristallijne cellen.

In 2010 kon een bedrijf dat monokristallijne zonnepanelen van hoge kwaliteit produceert, het wereldrecord op het gebied van zonne-energie-efficiëntie breken door zonnecellen te produceren die meer dan 24% van de zonnestralen in bruikbare elektrische energie kunnen omzetten.

Sommige onderzoekers zijn zelfs van mening dat het over een paar jaar mogelijk is om monokristallijne zonnecellen te maken die verder gaan dan 30% of zelfs 40%, waardoor de efficiëntie van dit soort zonnecellen aanzienlijk wordt verhoogd, en dat van zonne-energie in het algemeen.

Een goed voorbeeld van de energie-efficiëntie die deze zonnepanelen kunnen bieden, is dat een zonnepaneel met in totaal 36 monokristallijne cellen over het algemeen ongeveer 100 tot 130 watt kan produceren. Dit betekent praktisch dat als je 1 kw (1000 watt) wilt halen, je ongeveer 10 van deze panelen nodig hebt. Afhankelijk van de kwaliteit en het merk van het paneel, kan de prijs variëren tussen en voor dit plan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *