Loepen en zonnelezers – Ken de feiten om uw ogen te beschermen

March 4, 2023 by No Comments

Een leesbril nodig hebben heeft weinig te maken met oud worden. Veel mensen hebben vanaf hun dertigste een leesbril nodig en vaak kan de gezondheid van hun ogen worden verbeterd door de introductie van deze bril voldoende om de verslechtering van de ogen gedurende vele jaren, tot op hoge leeftijd, te bevriezen.

Leesbrillen zijn er nu in fantastische kleuren en stijlen en weinig mensen houden vast aan het oude kastanje dat alleen ouderen dragen. Zonnebril met leesgedeelte. Nu moderne mannen en vrouwen het belang inzien van het verzorgen van hun ogen, wordt deze bril met zwier gedragen en intelligente mensen halen bij elke gelegenheid hun leesbril tevoorschijn om te pronken met hun nieuwste aanwinst!

Dit is een verbetering ten opzichte van de dagen dat niemand die lelijke kleine neusknijpers zou zien dragen die oma droeg om haar krant te lezen. Leesbrillen zijn er nu in schreeuwend oranje en turkoois of zebraprint, of Dalmatische vlekken die kunnen worden opgevouwen tot een bijpassend etui dat aan een leren riempje hangt. Hip!

Hoe zit het met lezen in de zon? De moeite nemen om uw ogen tegen de zon te beschermen, is altijd een goed idee om afschuwelijke oogziekten te voorkomen die misschien niet meteen opduiken, maar later in het leven opduiken.

Dus wat gebeurt er als je op vakantie gaat en in de felle zon bij een sprankelend zwembad zit en je boek wilt lezen? Schuift u uw zonnebril over uw bril? Sommige mensen doen precies dat, maar het is niet ideaal en je kunt een ernstig bekraste bril krijgen. Als je een flink bedrag hebt uitgegeven aan een trendy leesbril, is het vervelend om deze na je vakantie te moeten vervangen omdat je er krassen op hebt gemaakt onder je zonnebril.

Het is echter noodzakelijk om uw ogen tegen de zon te beschermen, ook tijdens het lezen. Dus waarom zou u geen paar ‘zonlezers’ kopen? Sunreaders zijn het nieuwste op de markt en zijn verkrijgbaar in verschillende combinaties. Sommige zonnelezers zijn gewoon zonnebrillen met gewone glazen zonder sterkte aan de bovenkant, maar met een bifocale leeslens op sterkte aan de onderkant. Ingenieus! Anderen zijn zonnebrillen op sterkte met een glazen sterkte; ze zijn ook verkrijgbaar als zonnebril op sterkte aan de bovenkant en nog een andere bril op sterkte om te lezen in het bifocale gebied. Raadpleeg echter het advies van uw contactlensspecialist voor de beste combinatie voor u.

Zonnelezers zijn een geweldige manier om voor uw ogen te zorgen en tegelijkertijd te genieten van uw vakantie in de zon. Lezen en ‘mensen kijken’ kan ook vanuit een straatcafé!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *