Makkelijk Geroosterde Aardappelen

September 12, 2022 by No Comments

 

Als je perfect malse aardappelen wilt maken, is het belangrijk om te weten hoe lang je aardappelen moet roosteren, zodat elke hap vol hartige lekkernijen zit. We raden aan 25 tot 35 minuten te braden en geven de voorkeur aan rode aardappelen gekruid met olijfolie, rozemarijn en zout en peper. In de oven geroosterde aardappelen zijn een eenvoudige pannenschotel die goed werkt als bijgerecht voor elk hoofdgerecht. En aardappelen uit de oven hebben een unieke smaak.

Ingrediënten:

  • 1 ½ pond kleine rode aardappelen, in vieren gesneden (3/4-inch brokken)
  • 2 eetlepels groente- of olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijnblaadjes, gekneusd
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peperig hoofdgerecht.

Stappen

  • Verwarm de oven tot 425 ° F. Meng alle ingrediënten in een niet-ingevette 15x10x1-inch pan; gelijkmatig in de pan verdelen.
  • Rooster onafgedekt gedurende 25 tot 35 minuten, af en toe roerend tot de aardappelen zacht en bruin zijn.

Meer over het recept

We zijn aardappelliefhebbers met gelijke kansen, maar als we slechts één aardappelrecept zouden moeten kiezen om voor het leven te eten, zou het deze zijn. Je kunt niet fout gaan met gekruide, in de oven geroosterde aardappelen. De rode aardappelen behouden hun vorm goed, waardoor ze perfect zijn om te braden. Dit recept maakt gebruik van ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, en je kunt het kruidenniveau naar wens verhogen (of je eigen favorieten toevoegen). Bovendien passen aardappelen overal bij! Geroosterde kip, stoofvlees, varkenskoteletten – de hemel is de limiet! Bonus: deze veelzijdige knollen zijn ook geweldige restjes! Als je te veel hebt gemaakt (kan dat eigenlijk wel?), bewaar ze dan in de koelkast in een luchtdichte trommel maximaal drie dagen.

Opmerking:

Aardappelshop heeft verschillende soorten aardappelen online beschikbaar.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.